Wandelen

De mooiste routes direct vanuit uw vakantiewoning

Net buiten Slenaken ligt Schilberg, een gehuchtje op 1 km van de Belgische grens.

Voor de wandelaar is deze startplaats een waar paradijs. Het Gulpdal, het Noordal, het Geuldal en de Belgische Voerstreek liggen om de hoek. En met de auto bent u al snel in de Eifel, Ardennen en de Hoge Venen. Houd bij wandeltochten uw huisdier wel aan de lijn, want door de vele herten, wilde zwijnen, vossen en dassen kan het jachtinstinct op hol slaan.

Fietsen

Durft de beklimmingen aan?

Voor de fietser die een uitdaging zoekt, liggen hier volop kansen. De weg naar het Drielandenpunt hoort bij de zwaarste beklimmingen van Nederland en is op zijn steilst 8,4 %.

De tochten die u hier kunt maken zijn eindeloos en onderweg is er altijd wel een  herberg om de krachten weer aan te vullen.

Golfen

Sla uw slag

Vlakbij gelegen is de Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem; in totaal zijn er in de directe omgeving maar liefst 9 golfbanen te vinden.

Denk dan aan "Het rijk van Margraten", "International Golf Maastricht", "Golf en Country Club Hoenshuis", "Golfbaan Brunssummerheide", "Golfclub Hoog Vaals".

En direct over de grens "Golfclub Mergelhof", "Golf Henri-Chapelle", "Golfclub Haus Kambach Eschweiler-Kinzweiler", "Aachener Golf Club 1927"

Stedentrips

Cultuur of gewoon lekker shoppen

Grote steden waar u van kunst en cultuur kunt genieten, zoals Maastricht (17 km), Aken (26 km), Luik(23 km) en Tongeren (32km) zijn met de auto en het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken.

Een bushalte is op 500 meter afstand gelegen. Elk half uur gaat er een bus van en naar Maastricht en Heerlen.

Attracties

Een unieke afwisseling tussendoor

Nederlands hoogst gewaardeerde dierentuin GaiaZOO, Wereldtuinen Mondo Verde, indoor skiparadijs Snowworld, pretpark De Valkenier, het subtropisch zwembad Mosaqua, de sauna's Thermae 2000 en Carolus Therme en uiteraard ook vestingsstadje Valkenburg aan de Geul.

Uniek om te beleven zijn ook de mergelgrotten van Canne, de Pietersberg en Zichen. Maak ook eens een boottocht over de Maas. Of breng een bezoek aan het Amerikaanse oorlogskerkhof in Margraten.

Pittoreske dorpjes

Zuid-Limburg ten top!

Binnen een straal van 10 km bevinden zich de pittoreske dorpjes Gulpen, Slenaken, Epen, Aubel, Eijsden en Valkenburg maar ook de schitterende Voerstreek van België de uitgebreide wandelroutes en gezellige herbergen waar heerlijke streekgerechten worden bereid.

Aan de Belgische kant - net over de grens bij de Plank - ligt Voeren met de prachtige abdij Val Dieu, het leuke stadje Aubel en het nog onontdekte Sint-Maartensvoeren en Sint-Pietersvoeren. Onderaan het Drielandenpunt  kunt u in Blieberg (Kelmis) ontdekken waarom het vroeger een Vierlandenpunt was.